V úterý 28. 1. žáci 2. C navštívili školní kuchyňku, aby v rámci projektu Mléko do škol ochutnali „SÝROVOU BEDÝNKU“.V ní po otevření nalezli polotvrdé, pařené a měkké sýry k mazání. Pěkně si vše naaranžovali na talíře, ale dlouho sýry ani sýrové jednohubky na nich nevydržely. Největší oblibu u dětí získala PARENICE, která se stáčí do ruliček a má jemně slanou chuť.
Na druhém místě skončila lehká a krémová Krajanka, která zaujala jemnou chutí a přínosem pro zdraví. Obsahuje totiž hodně vápníku. Třetí příčku obsadil EMENTÁL se slanou chutí.
V průběhu ochutnávky se žáci dozvěděli i řadu zajímavostí o jednotlivých druzích sýrů, o největším sýru z Kanady, který vážil přes 20 t a musel být převážen traktorem, a zaujaly i díry v sýrech, které přirovnali ke kráterům. Ochutnávka se dětem nejen líbila, ale i chutnala ????.
Mgr. Renata Kubalová
,